אתן צריכות משהו ממישהי שלא מכירה אתכן ורוצות לפנות אליה באופן אישי?
הקפידו על:
1. הודעה תמציתית, מכבדת ומפרגנת.
2. תפנו בערוצים המקצועיים - מייל/לינקדאין ולא בווטסאפ
3. תעשו הגהה על הטקסט ותכתבו את שם הנמענ.ת נכון
4. תנסו לראות אם יש ערך שאתן יכולות לתת בתמורה לסיוע שאתן מבקשות.
ועכשו בארוך -
חלק גדול מחיפוש עבודה - לפחות אצלי - הוא הרחבת הקשרים ומעגלי ההיכרות.
אפשר לעשות את זה בכל מיני דרכים שאחת מהן היא לפנות לאנשים ונשים שאני לא מכירה (מה שנקרא 'פניה קרה') ולבקש מהם משהו. זה יכול להיות לשבת איתי לקפה, לשתף איתי ידע שיש להם.ן או להעביר את קורות החיים שלי למישהי רלוונטית.
עכשו, אם באמצע הרחוב זרה גמורה היתה פונה אליך ומבקשת ממך משהו, רוב הסיכויים שהיית חושבת שהיא קצת משונה ולא מתייחסת אליה ברצינות, נכון? אז אותו דבר במרחב הדיגיטלי. יש כללים ויש דרך לעשות דברים כדי להגיע לתוצאה המבוקשת.
מפה לשם, נתקלתי בטקסט הזה של מורד שטרן (הטקסט הוא מתוך הספר שלו 'שובר שוויון: על כוחם של רשתות הקשרים, הקהילות והמיתוג האישי' ובכלל יש לו תוכן מצוין. שמה לינק לטלגרם וללינקדאין שלו בתגובות) ואני מביאה אותו לכאן לטובת מחפשי ומחפשות העבודה באשר הם.ן שם:
פנייה קרה היא אומנות: מדריך קצר עם 4 עקרונות קריטיים להקפיד עליהם לפני שלוחצים ״שלח״
בעקבות לא מעט פניות קרות ולא אפקטיביות שאני מקבל - קיבצתי 4 דגשים ששווה לשים אליהם לפני שאנחנו פונים לאנשים שמעניינים אותנו:
1. פנייה אישית, קצרה ומכבדת: סביר להניח שאנשים מוכרים ובעלי שם הם גם אנשים שלא משעמם להם ולכן פנייה ארוכה מדי יכולה לזכות בהתעלמות, ולו רק בגלל המאמץ והזמן שקריאת הודעה ארוכה דורשת.
בנוסף להיותה קצרה, הפנייה חייבת להיות מכבדת ומפרגנת, וגם אישית.
כלומר, הנמען חייב לראות שהפניה הזו מיועדת אליו באופן אישי, ולא מדובר בהזמנה גורפת שהרבה מאד אנשים מקבלים כרגע.
איך עושים את זה? אפשר לציין מאמר, או כתבה או כל דבר שנקשר באופן בלעדי (ומקצועי) לנמען. ובשביל זה, והנה הנקודה החשובה, צריך באמת להבין למי פונים.
2. פנייה באמצעות פלטפורמה לא אישית: מומלץ מאד שלא לפנות לאנשים בפלטפורמות אישיות.
אין הגדרה מסודרת למה היא ״פלטפורמה אישית״, אבל כל רשת שאתם משתמשים בה על בסיס מספר הטלפון שלכם יכולה להיחשב ליותר אישית.
ולכן, שליחת הודעה בוואטסאפ (או שיחה קולית) לאדם שלא מכיר אתכם יכולה להיות בעייתית (אלא אם כן – אתם מציינים שקיבלתם את המס׳ הזה באישור ממכר/ה משותפ/ת).
הפלטפורמות הנכונות יותר לפניות מהסוג הזה יכולות להיות, למשל, לינקדאין (DM) או מייל.
3. ללא שגיאות: תוודאו שאין לכם שגיאות כתיב. זו לא קטסטרופה, אבל אנשים יכולים, לפעמים, לפסול ניסיונות ליצירת קשר עימם בגלל זה, אז שווה לוודא ולהוריד את זה מהפרק.
בנוסף, תראו שאתם לא טועים בשם הנמען. יש שמות כמו, אההממ, אההממ, מורד שהם לא בדיוק שמות נפוצים וקל לטעות בהם. אנשים ששולחים לי הודעות וקוראים לי מורן או מורג או מוראד, מראש מתחילים עם סיכוי נמוך יותר לתשובה מהצד שלי.
לא בגלל שאני נפגע או שיש פה אגו (טוב, אולי קצת) אבל, בעיקר בגלל שהם לא עשו את המינימום ודייקו בשם שלי.
גם שמות נפוצים כמו קארין או נטלי, יכולים להיכתב קרין או נטעלי. חשוב מאד לבדוק קודם ולהיות מדוייקים פה.
4. מה הערך: אחרי שוידאנו שהפנייה שלנו היא קצרה, מכבדת, אישית, ללא שגיאות ובאמצעות פלטפורמה שלא נתפסית כאישית, הגיע החלק העיקרי – הערך, או ״מה יוצא לי מזה״.
מה יוצא לי מזה זו שאלה שאנחנו שואלים את עצמנו לעיתים קרובות מאד אפילו בלי לשים לב.
כשמדובר באנשים מאד עסוקים ומאד מצליחים, השאלה הזו אפילו הופכת להיות מורכבת יותר וקשה יותר לתת לה מענה שגרתי.
אתם חייבים להבין מה הערך שאתם מציעים בפנייה שלכם לאותה דמות, ולהביע אותה באופן ברור ומדויק.
זה יכול לשחק על אגו ופרסום, וזה יכול גם להיות מכוון למטרה טובה שאותה דמות מתחברת אליה באופן טבעי. כך או כך ה- Win-Win חייב להיות בולט וברור.
מוזמנות ומוזמנים לעקוב אחרי מורד בלינקדאין או בטלגרם
Comments